Президентът Росен Плевнелиев ще посети Смолян

 Президентът Росен Плевнелиев ще посети Смолян

Президентът Росен Плевнелиев ще посети град Смолян. На 7 април, в 11.00 часа, пред сградата на общината държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще бъде посрещнат от почетен караул на военнослужещи от формирование 28330-Смолян.

На тържествена церемония президентът Росен Плевнелиев ще удостои с Почетен знак на държавния глава доброволни формирования към общини от област Смолян за приноса им при преодоляване на последствията от природните бедствия и оказване на помощ на местното население през март 2015 г. Награждаването ще се състои в сградата на Областната администрация.

В 13.00 часа в сградата на община Смолян държавният глава ще открие изнесено заседание на Съвета за развитие на регионите и националната инфраструктура към президента на тема „Държавна политика за насърчаване на икономическата активност в слаборазвитите и необлагодетелстваните региони на България. Алтернативи на традиционните производства“. За участие в заседанието са поканени представители на изпълнителната, законодателната и местната власт, както и представители на работодателските организации, на академичните среди, на неправителствени организации, експерти.

По време на дискусията, която ще бъде излъчена на живо в интернет на адрес http://www.president.bg/static56/, ще бъдат представени водените от правителството политики за насърчаване на слаборазвитите и необлагодетелстваните региони, ще се търсят конкретни решения и възможности за стимулиране на икономическата активност в тези региони, различни механизми за преодоляване на проблемите, касаещи демографските процеси и обезлюдяването, пречките пред инвеститорите и др.

Вирни се горе