Премиерът покани областният управител, за да обсъдят щетите от последните наводнения

Премиерът покани областният управител, за да обсъдят щетите от последните наводнения

На първото си заседание кабинетът „Петков“ разисква неотложни въпроси. Първата тема бяха наводненията в последните дни. След края на заседанието министър-председателят Кирил Петков обяви, че още утре ще бъдат поканени областните управители на Смолянска, Благоевградска и Кърджалийска област. Целта е те да дадат информация за всички щети и да бъде направен план за най-необходимата помощ, за да може държавата да се погрижи за пострадалите от наводненията хора.

Правителството реши също още тази седмица да се изготви юридически анализ за приложението на зеления сертификат в държавната администрация , която трябва да спазва същите правила като бизнеса. Премиерът Кирил Петков бе категоричен, че мярката не трябва да възпрепятства свободния достъп на гражданите до услуги на администрацията.

Друг акцент в заседанието на правителството бе решението на КЕВР за поскъпването на тока, водата и газта. Министър-председателят подчерта, че в най-кратки срокове ще бъдат обсъдени необходимите мерки за смекчаване на натиска върху потребителите.

Вирни се горе