Преизбраха Салих Аршински за областен председател на ДПС

 Преизбраха Салих Аршински за областен председател на ДПС

Салих Аршинския е старият-нов областен лидер на ДПС. Това стана на проведената днес отчетно-изборна областна конференция на ДПС в Смолян. В оспорван таен вот той получи 97 гласа, срещу 78 за Емил Кахайов, който бе избран за секретар на Областния съвет.

На конференцията присъстваха 176 делегати от Смолянска област, народния представител и съпредседател на ДПС Мустафа Карадайъ, народните представители Джейхан Ибрямов и Айхан Етем. ДПС Смолян избра областен съвет на партията и излъчи делегати за националната конференция на ДПС, която ще се състои на 24 април.

Съпредседателят Мустафа Карадайъ, който е и водач на листата на ДПС в Смолян даде висока оценка за работата на организацията през три годишния мандат. Той поздрави конференцията и призова форума да заяви, като знак за единство сигурността и убеденоста си за това, че д-р Ахмед Доган олицетворява идеологията, филосовията и каузата на Движението за права и свободи. Карадайъ призова структурите на ДПС в региона да работят така, че да реализират на местно и национално ниво приоритетите на ДПС чрез разширяване на присъствието в национален и местен политически периметър. Карадайъ призова да се заложи на повече младежи в партийната работа.

Според Мустафа Карадайъ в ДПС в момента тече оздравителен процес. “Ако има единици от партията, които са се объркали, или естествено си намират сами пътя, или партията е достатъчно силна, за да им покаже пътя”, заяви пред журналисти депутатът.

Вирни се горе