Поздравителен адрес от областният управител Недялко Славов

Поздравителен адрес от областният управител Недялко Славов

Уважаеми огнеборци,

Приемете моите поздравления по случай Професионалния празник на пожарникаря!

На 14 септември 1905 година в София е свикан Първия пожарникарски събор. На него присъстват 17 пожарни командири от страната и 10 любители на противопожарното дело в България. През 1995 г. с Решение № 385 на Министерския съвет датата 14 септември е обявена за Професионален празник на служителите на Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението”. Така е възстановена традицията, по решение на Първия пожарникарски събор, тази дата да се отбелязва като патронен празник на пожарните команди в страната.

Искам да изразя признателността си за показания от Вас висок професионализъм по време на изпълнение на служебния дълг. Ежедневно Вие рискувате живота си за безопасността на всички нас. Изказвам благодарност за усилията и всеотдайността Ви по време на бедствените ситуации, които ни сполетяха миналата зима, най-вече за това, че не допуснахте човешки жертви.

По повод професионалният Ви празник, поднасям моите най-сърдечни пожелания за здраве, лично и семейно щастие, благополучие, много поводи за удовлетворения и безаварийна работа.

НЕДЯЛКО СЛАВОВ, Областен управител на област Смолян

Вирни се горе