Изкърпват дупките по пътя Смолян-с.Стойките и Смолян-Пампорово

Изкърпват дупките по пътя Смолян-с.Стойките и Смолян-Пампорово

По инициатива на Областният управител на Смолян се проведе работна среща по въпросите за пътната инфраструктура в област Смолян

В Агенция „Пътна инфраструктура” се проведе работна среща, инициирана от Областният управител инж. Димитър Кръстанов, който се срещна с инж. Стефан Чайков, председател на Управителния съвет на АПИ. На срещата бяха обсъдени широк кръг от въпроси, свързани както с перспективите за развитието на пътната мрежа, така и по отношение на текущите ремонти и на зимното поддържане на пътищата в Смолян и региона,съобщиха от областната администрация.

Областният управител на Смолян връчи на председателят на Управителния съвет на АПИ цялата документация, свързана с подготовката на проектирането на пътя Пловдив-Смолян-Рудозем за следващия планов период 2014-2020г. Във връзка с принадлежността на този главен път към разширената трансевропейска пътна мрежа, бяха поети ангажименти за ускоряване завършването на рехабилитацията на отсечката Асеновград-Чепеларе и започване на строителството на отсечката Чепеларе-Соколовци по Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция – България“ 2007-2013 г. На срещата бе договорено още машинно изкърпване на отсечките: Стойките – Смолян и Пампорово -Смолян.

В работната среща взеха участие директора на Областно пътно управление- Смолян инж.Костадинка Миланова и отговорни експерти от АПИ. Областният управител инж. Димитър Кръстанов и председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Стефан Чайков се договориха за провеждането на регулярни работни срещи по проблемите на пътното строителство и пътното поддържане в област Смолян.

Вирни се горе