Петър Кадиев /АБВ/: „За Родопите е важно да се работи и за откриване на пътя Арда – Паранести”

Петър Кадиев /АБВ/: „За Родопите е важно да се работи и за откриване на пътя Арда – Паранести”

„Доволен съм от проведения българо-гръцки форум в Смолян. Бяха обсъдени важни въпроси, свързани с бъдещи проекти, които ще допринесат за съживяването на двата родопски региона – Северна Гърция и Южна България”. Това заяви депутатът Петър Кадиев / АБВ/ по повод трансграничния форум, домакинстван от Областната администрация в Смолян.

Кадиев посочи, че вярва, че съвсем скоро ще бъде отворен граничният пункт Рудозем – Ксанти. „Щом гръцките ни приятели са оптимисти в това отношение, аз не мога да бъда песимист. Стратегията за този път е заложена от дълги години и се е работило по нея. Не може да не стане”, каза депутатът. Според него обаче от особена важност е пътят Арда – Паранести, който ще даде възможност на община Смолян и по-специално на Арденското корито да се съживи. „Този път ще допринесе както за културен обмен, така и за религиозен и всякакъв друг туризъм. Така двата народа ще могат да заживеят истински, като имат повече информация и връзки помежду си. Ние трябва да наблегнем на това, за да се подпомогне развитието на нашия родопски край”, каза в заключение Петър Кадиев.

Депутатът присъства на регионален българо-гръцки форум, домакинстван от областният управител Недялко Славов. На срещата присъства 38 – членна гръцка делегация, ръководена от префекта на Източна Македония и Тракия Георгиос Павлидис.

Вирни се горе