Първите номинации за кандидат кметове: Николай Мелемов/ГЕРБ/, Милко Гавазов/БСП/ и Ралица Данчева /Атака/

Първите номинации за кандидат кметове: Николай Мелемов/ГЕРБ/, Милко Гавазов/БСП/ и Ралица Данчева /Атака/

Кметът на Смолян Николай Мелемов е номинацията на ГЕРБ за предстоящите местни избори на 25 октомври. Градоначалникът на Смолян е в списъка на Бойко Борисов с успешните кметове. До края на месеца Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще утвърди кандидатите за всички общини, след като получи номинациите от местните структури. Кандидат-кметовете на областни градове ще бъдат официално представени на 13 септември на национално събрание в столичната зала “Арена Армеец”.

Общинската структура на БСП в Смолян на свое събрание предложи наколко номинации, една от които е председателя адв. Милко Гавазов. “До 15 юни местните партийните организации ще проведат събрания, на които ще предложат своите номинации, а между 15-20 юни на партийна конференция ще изберем кандидатите за кметове и ще редим листи, обясни за SmolyanNews.com. адв. Милко Гавазов. Той не отрече номинацията си и допълни, че още е рано за категорични твърдения. “До Националния събор на БСП на Бузлуджа трябва да имаме имената с кандидатите за кметове и общински съветници за област Смолян за предстоящия вот есента”, каза за SmolyanNews.com. народният представител на "БСП Лява България” Дора Янкова.

В публичното и медийно пространство се появи името на Ралица Данчева за кандидат за кмет на Смолян от партия „Атака“. Това стана ясно на провело се учредително събрание на местната политическа структура. Ралица Данчева все още обаче не е дала категоричен отговор дали приема да се кандидатира за кмет от националистическата партия “Атака”, заяви тя за SmolyanNews.com. Данчева беше кандидат за депутат на партия „Република БГ“ на последните парламентарни избори и спечели едва 732 гласа. Преди това бе ръководител на гражданско сдружение „ДНЕС“.

Вирни се горе