Първанов: Решенията се взимат от Станишев и Пеевски

Първанов: Решенията се взимат от Станишев и Пеевски

Той нарече “омагьосан кръг” предложението за шеф на ДАНС през лятото и последвалата според него медийна подкрепа към Станишев от кръга на Пеевски

“Има една медийна група, която разпъва чадър над председателя на БСП”.

Това каза в “Здравей, България” по Нова ТВ Георги Първанов, председател на движение АБВ.

Той нарече “омагьосан кръг” предложението за шеф на ДАНС през лятото и последвалата според него медийна подкрепа към Станишев от кръга на Пеевски.

"Кадровите решения се вземат на друго място. Решенията се вземат в един кръг, в който участват председателят на БСП и Делян Пеевски.

Единият е взел решението през лятото, другият взема решенията сега", коментира Първанов.

По думите му хората в настоящото правителство са били прочетени от списък по време на националния съвет на БСП. Когато започнала дискусията, Станишев я прекъснал с остра реакция.

“Не бих казал, че има война в БСП”, твърди Първанов.

Според него с основание от левицата смятат, че АБВ ще дръпне електорат, който на тях им е необходим.

"Нямам никакви лични амбиции за ръководството на БСП, аз искам БСП да се промени”, заяви председателят на движение АБВ.

На въпрос защо не се оттегли от партията, Първанов отвърна:

"Да се оттеглят онези, които не са си изпълнили обещанията”.

Президентът е категоричен, че няма цялостно отрицателно отношение към кабинета. „Когато имам бележки към правителството или към конкретни министри, ги казвам”, допълни той. По думите му в партията „няма никаква чуваемост, има монолог”.

“От години наред не съм срещал Бойко Борисов – от годините, когато беше премиер и срещите ни са били официални”,

коментира още Първанов публикация във вестник, в която се твърди, че журналистите разполагат със запис от среща на Първанов с Борисов в Банкя.

Първанов обаче подчерта, че в Банкя не е бил, въпреки че знае къде живее Борисов. Затова той заяви, че ще съди въпросното издание.

Във вчерашния си брой в."Галерия" съобщи, че в редакцията на изданието “има аудиозаписи от среща в Банкя между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков”. Според изданието Борисов “обещал да поеме финансирането на кампанията за евроизборите”.

По късно главната редакторка на вестника Кристина Патрашкова заяви, че Първанов й е телефонирал след публикацията, за да й каже, че от дълго време не се е виждал с Борисов. Тя подчерта, че Първанов й е казал това малко преди да гостува в телевизията, но от вестника разполагат с друга информация и срещата между Борисов и Първанов “е сравнително отскоро”.

Вирни се горе