Първанов иска да напусне политиката с Борисов, Станишев, Костов и Доган

Първанов иска да напусне политиката с Борисов, Станишев, Костов и Доган

Смятам, че ние, поколението политици на прехода – онези, които бяхме или сме лидери от времето на прехода, трябва да подготвим своето оттегляне от върха – не рязко, не революционно. Това каза президентът Георги Първанов на среща с обществеността снощи в Хасково, цитиран от БТА. Ние трябва да инвестираме в нови – силни, кадърни кадри, посочи държавният глава.

“Аз мисля, че е дълг на всички – на Първанов, на Борисов, на Станишев, на Костов, на Доган – да не изброявам всички лидери – да подготвим тази плавна смяна без конфликт между поколенията”, отбеляза президентът. По думите му много кадърни хора са били изгонени от управлението – като “политическа чистка”, или заради ниско заплащане и много от тях са отишли в бизнеса или в чужбина.

“Трябва да създадем мотивация на млади хора да се захванат с държавното управление. Аз се опитвам да създам една такава школа”, заяви президентът.

Той подчерта, че смяната няма да стане революционно, няма да стане на тези избори, дори и на следващите, но постепенно в управлението трябва да навлязат нови хора. “И ще спечели този от нас – изброените от мен лидери, който успее да го направи най-добре и най-бързо”, смята Георги Първанов.

Вирни се горе