Отличените автори от конкурса „Изворът на моята енергия” заминават за Брюксел

Отличените автори от конкурса „Изворът на моята енергия” заминават за Брюксел

Отличените автори от конкурса за рекламна творба „Изворът на моята енергия” ще посетят Брюксел по покана на евродепутата Владимир Уручев ( ЕНП- ГЕРБ).

Групата заминава на 28 февруари и се завръща на 1 март. В програмата е заложено посещение в Европейския парламент и работна среща с депутатите от групата на ГЕРБ/ЕНП. Гостите ще имат възможност да се запознаят със структурите и функциите на европейските институции и с подробности от работата на еврочиновниците.

На 29 февруари отличените автори ще вземет участие в тържество под наслов „България: Държава на духа и писмеността”, което ще се проведе под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев в сградата на ЕП в Брюксел. Официални гости на събитието ще бъдат Маргарита Попова- вицепрезидент на Република България, Райнер Вийланд- заместник-председател на Европейския парламент, Кристалина Георгиева – член на Европейската комисия.

Конкурсът за рекламна творба бе съвместен проект на Информационните офиси на евродепутата Владимир Уручев. Целта на инициативата бе да допринесе за популяризирането на туристическите обекти в регионите Смолян, Враца, Козлодуй и да насърчи тяхното съхранение и опазване. Общо 30 участници поеха предизвикателството да представят по оригинален начин културни, исторически, археологически или природни забележителности в или около трите населени места. Припомняме, че тримата наградени от смолянския офис са Александър Караджов от Смолян, Ивелина Иванова от Тръговище и Цонка Ангелова от Пловдив.

Вирни се горе