Обявяват Национален конкурс за млад фермер 2019

Обявяват Национален конкурс за млад фермер 2019

За четвърта поредна година евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев провежда Национален конкурс за млад фермер в сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Националната асоциация на младите фермери в България (НАМФБ).

По традиция, победителят в Националния конкурс ще представи България на Европейския конгрес на младите фермери в Брюксел и ще се състезава за Европейската награда за млад фермер.

Заинтересованите кандидати трябва да подготвят и изпратят заявление за участие, в което посочват име и данни за контакт, кратко описание на земеделската дейност, както и описание на устойчивите и иновативни практики, които се прилагат в стопанството на младия фермер. Към формуляра за кандидатстване могат да бъдат приложени и допълнителни материали – снимки на стопанството/линк към интернет страница на стопанството/публикации в медиите и др.

Основните критерии за оценка на проектите са използването на ноу-хау, нови методи и нови форми на технологиите в даден сектор или регион, чрез използването на иновативни методи в селското стопанство. Селекцията на национално ниво ще се осъществи от жури, определено от евродепутата Владимир Уручев и партниращите организации, в съответствие с критериите за оценка.

Срок за подаване на заявленията за участие: 15.05.2019 г. на e-mail: office@namfb.com с текст „Национален конкурс за млади фермери 2019”. Формуляра за кандидатстване може да свалите от сайта: www.urutchev.eu Класирането и обявяването на победителите ще се състои на 30 май в Аграрен университет-Пловдив в рамките на Втория Национален форум на младите фермери.

Вирни се горе