Общинските съветници от ГЕРБ се включиха в проявите, в памет на Апостола на свободата

Общинските съветници от ГЕРБ се включиха в проявите, в памет на Апостола на свободата

Общинските съветници от ГЕРБ поднесоха букети с цветя пред бюст-паметника на Васил Левски в двора на Природо-математическата гимназия, по повод 139 -годишнината от обесването на Апостола на свободата.

Малко по- рано съветниците Мариана Сивкова, Росица Караджова, Виолета Бодурова и Борислав Георгиев се включиха в традиционното факелно шествие, което започна от читалище „Балкански просветител”, квартал Райково и завърши пред паметника на Левски. От името на съветниците от ГЕРБ пред бюст-паметника бе положен венец в знак на преклонение пред подвига на Васил Левски. С едноминутно мълчание и падане на колене бе почетена паметта на Апостола.

След церемонията по поднасяне на венци и цветя, общинските съветници наблюдаваха тържествената заря. На честването свиреше Смолянския духов оркестър. В проявите и да отдадат заслужена почит на Апостола на свободата бяха дошли кметът на община Смолян Николай Мелемов, зам.-областният управител Чавдар Фурлански, председателят на ОбС Филип Топов, много деца, ученици и граждани.

Вирни се горе