Общински съветници от БСП - Смолян срещу закриването на ученическо общежитие

Общински съветници от БСП - Смолян срещу закриването на ученическо общежитие

Общинските съветници от БСП – Смолян Рабие Кьосева и Радой Краев сезираха областният управител на Смолян с искане да спре решение на Общинския съвет, с което се дава „зелена светлина“ за закриването на ученическия пансион в кв. Райково. Двама съветника твърдят в писмото си, че решението е незаконосъобразно.

С посоченото решение, Общинския съвет, извън рамките на своите компетенции и установените срокове прави опит да бъде закрито Ученическо общежитие „Васил Димитров“, с което е нарушена разпоредбата на чл. 12, ал. 6 от Правилника за приложение на Закона за народната просвета. Изложените в тази връзка мотиви са в противоречие с действителната фактическа обстановка относно функционирането и капацитета на това „обслужващо звено“, по смисъла на правилника. С това решение, за пореден път се прави опит да бъде обезценена и продадена сградата на общежитието“, заявяват представителите на местния парламент. От БСП призовават областният управител да упражни правото си по горепосочените законови текстове, като оспори незаконосъобразното решение по предвидения ред.

Съветниците от левицата са убедени, че закриването на общежитието ще доведе до редица затруднения за учениците и техните родители от началото на новата учебна година. Паралелно с това се закриват и работни места.

Вирни се горе