Общинската организация на БСП номинира 9 кандидати за народни представители

Общинската организация на БСП номинира 9 кандидати за народни представители

Общинската организация на БСП- Смолян номинира деветима кандидати за народни представители в 42-то Народно събрание. На редовно заседание на общинската организация, която се проведе в смолянския планетариум, бяха обобщени данните от проведените заседания на Основните партийни организации в цялата община, съобщиха от партията.

В периода от 27-ме февруари до 20 март са проведени общо 52 събрания, които са издигнали общо 31 кандидати. След подадени самоотводи бяха гласувани общо 9 кандидати, които ще се предложат за номинация и утвърждаване от Областния съвет на БСП за включване в листите. С най-много номинации в община Смолян е Дора Янкова, която е номинирана от 51 организации. С 12 номинации е общинският съветник от БСП Радой Краев. С по 9 номинации са депутатът от 41-то Народно събрание инж. Димчо Михалевски и общинският съветник от Левицата Стефан Сабрутев. Останалите пет кандидати са Георги Кисьов, Иван Френкев, Катя Колева, д-р Мариана Методиева, д-р Петър Беров. На конференцията в Смолян присъстват 128 делегати. Сред номинираните има и граждани, които не са членове на партията. В направените номинации има и много граждани. В дневния ред на заседанието освен номинациите бяха включени и отчети от областния и общински председател на БСП- Смолян Дора Янкова, народният представител от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски и ръководителят на групата общински съветници от БСП- Смолян – адвокат Милко Гавазов.

На конференцията в Смолян бяха приети и нови 10 членове, като партийните им книжки бяха връчени от депутата инж. Димчо Михалевски.

Вирни се горе