Обмислят глоба и без помощи, ако не гласуваме

Обмислят глоба и без помощи, ако не гласуваме

Глоба от 50 лева и спиране на помощите за срок от три месеца, ако не гласуваме. Предложението е на Патриотичния фронт и вече е прието на първо четене, сподели Валери Симеонов в студиото на „Здравей България“: „Няма нещо, което да не е възможно, стига да бъде прието това решение и държавата да го осъществи. Кога – естествено, когато бъде въведено електронното гласуване“, съобщи Vesti.bg.

Симеонов сподели, че освен плащането на данъците, българинът „като, че ли други задължения няма“. И допълни, че „тази мярка е насочена към тези маргинализирани групи, които са изключително мотивирани да гласуват, знаете как…и те определят промяната на избора на народа“. Според предложението на Патриотичния фронт глобата, ако не отидем до урните ще трябва да се взима като административно наказание директно от заплатата, когато не заплатим сами в срок:

„Ако сте безработен, също ще дължите тази сума. И тогава ще ви се погледне какви помощи взимате и може би за ваша голяма изненада, а и за вашите зрители са около 24 различни параграфа нашите мургави събратя могат да получават помощи. – Но говорим за всички, не само за мургавите“. Друго предложение на партията е във връзка с „мъртвите души”, които при всеки избори се появяват в списъците. Решението, според Валери Симеонов е в това да се предвиди така наречената активна регистрация, която е около месец преди вота.

Вирни се горе