Областният управител Недялко Славов извърши оглед на инфраструктурните обекти, свързани с изграждането на ГКПП „Елидже”

Областният управител Недялко Славов извърши оглед на инфраструктурните обекти, свързани с изграждането на ГКПП „Елидже”

Днес областният управител Недялко Славов заедно с инж. Илиана Захариева – член на УС на агенция “Пътна инфраструктура”, извършиха оглед на място на инфраструктурните обекти, които са предвидени за финансиране по Програмата за трансгранично сътрудничество „Гърция – България 2014 – 2020 г“, а именно: участъка от пътя Средногорци-Рудозем (част от път ІІ-86), обхода на град Рудозем, и подходния път за ГКПП „Елидже”.

Инж.Захариева, проектантите на пътните участъци и експерти от Агенция „Пътна инфраструктура” обсъдиха с областния управител проектната готовност за инфраструктурните обекти. Те представиха пред Славов конкретни технически аспекти на възможността за свързване на пътната инфраструктура от българска страна. На предстоящата среща утре, 15 октомври, на която ще присъстват и проектанти на пътните участъци от гръцка страна, ще бъде дискутиран варианта за свързване на двата пътни участъка. Очаква се до края на месец октомври т.г. да има окончателния технически вариант и пресечна точка на българо-гръцката граница.

Областният управител Недялко Славов е член на комитета на Програмата за трансгранично сътрудничество „Гърция – България 2014 – 2020 г“ , който ще проведе заседание в началото на месец ноември. Тогава се планира да бъде даден старт на проекта и да започнат същинските процедури по строежа и изграждането на ГКПП „Елидже” и прилежащите пътни връзки по направление Рудозем-Ксанти.

След извършения обход на инфраструктурните обекти, свързани с изграждането на ГКПП „Елидже” , областният управител извърши оглед и на мобилния асфалто-бетонов възел, монтиран във връзка с рехабилитацията на пътните отсечки от Лот 27 (Смолян – Стойките, Пампорово – Смолян и Рудозем – Смилян). Съоръжението е модерно с висок капацитет на производство. Разположено е в Промишлената зона на гр.Рудозем с цел да бъде постигната по-висока ефективност и да бъдат спазени всички технологични условия за производство и транспортиране до пътните участъци на асфалта, съобщиха от областната администрация.

Вирни се горе