Посланикът на Великобритания пристига в Смолян

Посланикът на Великобритания пристига в Смолян

Областният управител инж. Стефан Стайков и кметът на община Смолян Николай Мелемов ще се срещнат на 9- ти март с Н.Пр. Джонатан Алън – посланик на Великобритания в България. Британският посланик ще бъде придружаван от про-консула Теодора Манева и заместник-директора на търговския отдел на посолството Милко Минев. По време на срещата ще бъдат обсъдени перспективите за развитието на региона, усвояването на европейските фондове, възможностите за инвестиции, развитието на туризма и други въпроси от взаимен интерес, съобщи Даниела Топова – ст. експерт „Връзки с обществеността”.

Посещението на посланик Джонатан Алън в Смолянска област е част от сезонните посещения на представители на посолството в големите зимни и летни курорти на България, чиято основна цел е установяването на връзки с местните власти, с местната британска общност, туроператорите и други заинтересовани представители на бизнеса в региона. В програмата са включени и посещения в Чепеларе и Пампорово.

В Смолян посланикът ще проведе среща с началниците на полицейските управления на Смолян, Чепеларе и Пампорово, за да се обсъдят най-често срещаните случаи, при които туристите си взаимодействат с полицията, когато са станали жертва на престъпление или те самите са извършители.

Вирни се горе