Областният съвет на БСП- Смолян номинира листата с кандидат-депутати за предстоящите избори

Областният съвет на БСП- Смолян номинира листата с кандидат-депутати за предстоящите избори

Областният съвет на БСП- Смолян номинира кандидатите си за народни представители за участие в изборите за 42-рото Народно събрание на 12 май. „Ние първи като политическа сила в региона показваме готовност за кампанията и увереност за резултатите от изборите“, заяви областният лидер на левицата в Смолянско Дора Янкова, която представи резултатите от номинациите.

Листата се състои от 8 души, като водач е Дора Янкова. Втори в листата е общинският съветник от Коалиция „Заедно за община Златоград“ – Емил Хумчев- получил широка обществена и гражданска подкрепа. Същият е предприемач, има частен бизнес в областта на фармацията. Трета в листата е д-р Нина Шехова- представител на гражданската квота, номинирана от неправителствени организации, началник на „Кардиологично отделение“ в МБАЛ- Смолян. Четвърти в лисата е младият Николай Мартинов от Девин. Общински съветник, председател на БСП- Девин. Пета в лисата с кандидат-депутати е Цветка Такова от Борино, общински съветник в местния парламент, изявен краевед, филолог, педагог, председател на левицата в общината. Шести, Областният съвет на партията, номинира представител от гражданската квота – предприемача Стефан Сабрутев от град Смолян, който е и общински съветник. Под номер 7 в листата е председателят на Младежкото обединение на БСП- Смолян, юриста Георги Кисьов. Осма в листата е Мария Близнакова – педагог, общественик, председател на БСП- Мадан. „Листата дава ясен знак за обновление на БСП. Тя е съчетание на младежи, представители на гражданско общество“, коментира Дора Янкова и добави, че е постигнат паритет като представители мъже /жени. „Тръгваме с ясното съзнание, че БСП ще спечели парламентарните избори, защото е подготвена, защото винаги е поставяла националните интереси над партийните. Даваме знак за политика към младите хора, за нормалната стопанска среда, чрез представителите на бизнеса, за адекватна здравна политика, за отношение към образованието, културата, родолюбието и патриотизма“, заяви Янкова. Тя допълни, че в листата е постигнат добър баланс на регионално представителство в област Смолян.

Листата с направените номинации предстои да бъде одобрена от Националния съвет на БСП, който ще заседава на 2 април, вторник.

Вирни се горе