Областна администрация Смолян за поредна година се включи в инициативата “Мениджър за един ден”

Областна администрация Смолян за поредна година се включи в инициативата “Мениджър за един ден”

Областният управител Недялко Славов и заместниците му Андриян Петров и Владимир Гърбелов посрещнаха четирима ученици, участници в една от най-значимите инициативи на JA Bulgaria “Мениджър за един ден”. Зориана Джигурска от ПГИ „Карл Маркс“-гр.Смолян днес зае поста на Областен управител на област Смолян, като неин заместник-областен управител за един ден пое поста Вероника Налбантова – ученичка в същото училище. Величко Палагачев от ППМГ „Васил Левски“ и Даниел Белев от ПГИ „Карл Маркс“ проявиха интерес да се запознаят по-детайлно с работата на специализираната администрация, като застанаха начело на Дирекция „АКРРДС“.

Славов запозна младите мениджъри с дейността и правомощията на институцията, състава и задълженията на администрацията. Той разясни принципите на разделение на законодателната, изпълнителната и съдебната власт, както и разделението и взаимодействието между местно и държавно управление, формиране и реализиране на правителствена политика. Учениците задаваха своите въпроси, споделиха плановете си за бъдеща професионална реализация. Областният управител благодари на младите мениджъри за проявения към институцията интерес и ги увери, че вратите на администрацията и кабинетът му винаги са отворени за тях, приятелите и съучениците им, и за всички граждани на област Смолян.

Участниците в инициативата “Мениджър за един ден” днес имаха възможност да присъстват на Първото заседание на Общински съвет-Смолян, което откри и води Областният управител. Те станаха свидетели на тържественото полагане на клетви от новоизбраните кмет на община, кметове на населени места и общински съветници. По-късно, младежите присъстваха и на работно заседание в Областна администрация Смолян.

Целта на кампанията “Мениджър за един ден” е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти. По време на инициативата висши държавни управници и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот помагат на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната институция или компания в рамките на един работен ден. „Мениджър за един ден“ е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз – образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията. Основни партньори на инициативата за 2019 г. са HP Inc. България, А1, Hewlett Packard Enterprise Bulgaria (HPE Bulgaria). Медийни партньори на инициативата са bTV, Economy.bg, сп. Мениджър, Кариери, Teen Station.

Вирни се горе