Областна администрация Смолян отново е отличена с приз на Фондация за прозрачни регламенти

Областна администрация Смолян отново е отличена с приз на Фондация за прозрачни регламенти

Фондация за прозрачни регламенти връчи своите годишни призове за 2018 година. Областна администрация Смолян за пореден път беше отличена в категория „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и граждани за реализиране на прозрачност в действията на администрацията“. Отличието се присъжда във връзка с конкурса „Аз раста патриот“, който се провежда ежегодно от 2016 година под патронажа на Областния управител на област Смолян.

Приемайки наградата, Славов благодари на Фондацията за прозрачни регламенти, че тази практика не остава незабелязана. Той изказа благодарност и към колегите си от Областна администрация Смолян, които полагат много усилия и труд за провеждане на конкурса. Славов каза, че тази награда преди всичко подчертава доброто взаимодействието със структурите на гражданското общество, което е част от ежедневната работа на Областна администрация Смолян. „Това признание е за всички граждани на област Смолян.“, каза в заключение областният управител. Като подгласник на Областна администрация Смолян, в същата категория „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и граждани за реализиране на прозрачност в действията на администрацията“, беше отличена Областна администрация Хасково за инициативата „Младежки областен съвет за иновации“. В категория „Най-прозрачна областна администрация“, на първо място беше отличена Областна администрация Кърджали, следвана от Областна администрация Хасково.

Община Септември печели приза за „Най-прозрачна общинска администрация“, с подгласник Община Стрелча. В четвъртата категория: „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и граждани за реализиране на прозрачност в действията на администрацията“, отличник е Община Стамболийски с инициативата „Открита приемна на кмета“, следвана от Община Харманли за инициативата „Програма за финансиране на младежки проекти“.

Вирни се горе