Областна администрация получи грамота и плакет за „Най-проектноориентирана администрация за 2014 г.”

Областна администрация получи грамота и плакет за „Най-проектноориентирана администрация за 2014 г.”

На тържествена церемония, състояла се на 18.11.2014 г. /вторник/ в град Свищов, Областна администрация- Смолян бе удостоена с две отличия – Плакет „Най-проектноориентирана областна администрация” и Грамота за активно участие в провеждания годишен Национален конкурс „Най-добра областна администрация за 2014 г.”. Събитието се реализира в рамките на научноизследователски проект № 18-2013 „Оценка на административния капацитет на публичните администрации и провеждане на годишен конкурс за най-добра администрация в България”, изпълняван в партньорство между СА „Д. А. Ценов”- гр.Свищов, Института по публична администрация към Министерски съвет и медийната подкрепа на Информационна агенция „Фокус”.

Областна администрация-Смолян, като част от реализацията на научноизследователския проект, бе обект на наблюдение от страна на представители на проектния екип, които на базата на разработена система за оценка по редица критерии на административния капацитет, бяха изследвани основните направления от дейността на смолянската администрация. В това число, за целите на проекта, бе попълнена Анкетна карта, подкрепена с доказателствен документален материал.

На официалната церемония отличия получиха още Областна администрация- Сливен за „Най-иновативна администрация“, Областна администрация- Ловеч за „Най-прозрачна администрация“ и Областна администрация- Русе за „Най-активна администрация”. Първа награда за „Най-добра администрация на 2014 г.“ бе присъдена на Областна администрация- Благоевград.

Вирни се горе