Поздравителен адрес

Поздравителен адрес

На 6 септември 1885 година, българите от двете страни на Стара планина поемат съдбата си в свои ръце, за да извършат първото в новата ни история национално обединение. Присъединяването на Източна Румелия към Княжество България е акт с изключително съдбовно значение, тъй като полага основите за развитието на България като суверенна и независима държава.

Днес, 130 години по-късно, празнуваме 6 септември като символ на националното единство. Тази дата не само ни обединява като нация, но едновременно с това ни приобщава към общоевропейските ценности. Отдавайки почит на героите на нашата история, нека помним, че ролята на пазители на българщината е за всеки един от нас. Нека бъдем достойни последователи на предците си, да поддържаме силата на българския дух, проправил пътя на България към национална независимост и равнопоставеност в тогавашна и днешна Европа.

Скъпи граждани на област Смолян, поздравявам Ви по случай настъпващия празник – Деня на Съединението. Нека идеята за по-добро бъдеще на България ни сплотява и обединява!

Честит Празник!

НЕДЯЛКО СЛАВОВ,

Областен управител на област Смолян

Вирни се горе