Николай Мартинов: ГЕРБ започна предизборната кампания в Девинско с лъжа, нова подигравка с жителите на три общини

 Николай Мартинов: ГЕРБ започна предизборната кампания в Девинско с лъжа, нова подигравка с жителите на три общини

ГЕРБ започва предизборната си кампания в Доспат, Борино и Девин с поредната лъжа, подигравайки се със здравето и живота на близо 30 000 души. Така кандидатът за депутат от Коалиция за България Николай Мартинов коментира „инициативата” на кмета на община Доспат Антим Пържанов и кандидата за депутат от ГЕРБ д-р Красимир Събев за „разкриване на болница” в Доспат. „ГЕРБ са партия на популизма, но с лъжата, лансирана от д-р Събев и г-н Пържанов в някои медии преди дни, надминава и най-смелите ми очаквания”, заяви Мартинов. Според него с говорене за болница в Доспат, която да се помещава в училище или сградата на ВиК, Антим Пържанов изпълнява партийно поръчение, а д-р Събев като лекар погазва Хипократовата клетва, която отрича изговарянето на лъжи.

„Учуден съм, че вместо ликвидатора на болницата в Девин- д-р Даниела Дариткова, която в момента води листата на ГЕРБ, двамата й съпартийци предлагат нещо, което практически няма как да се случи в обозримо бъдеще”, заяви Мартинов. По думите му след като филиал на МБАЛ- Смолян може да се разкрие в полупразното училище на Доспат, по същата логика филиали трябва да се направят и в селата Барутин, Црънча, Буйново, Кожаре, Стоманово, Змеица, Брезе, Грохотно и прочие, където също има сгради на училища, които могат да се ползват. Кандидатът депутатът за пореден път запита какво доведе до отпадане на Девинската болница от здравната карта и защо въпреки обещанията за разкриване на филиал на болница в Девин, такъв все още няма. „Явно д-р Събев, който е трети в листата на ГЕРБ ще обикаля и ще обещава болници навсякъде, където мине, тъй като има опит да е управител”, коментира още Мартинов, напомняйки, че в момента д-р Събев е ръководител на хосписа в Мадан, ДКЦ – Смолян, зам.-управител на МБАЛ- Смолян, както и на съществуващата на хартия болница в Девин и явно ще трябва да се клонира, за да може да поеме и допълнителни лечебни заведения. Социалистът запита и как ще се осигурят средства за подобна болница след като за Девин повече от година и половина такива не се намериха. „Явно живеем в два различни свята, тъй като д-р Събев обяснява, че проблем за откриването на болницата в Девин е липса на сграда. Като девинчанин уверявам, че сградата си е там където е била винаги”, заяви Николай Мартинов. Тезата, че сградата на болницата е под възбрани и запори и това е пречка за отварянето и е абсолютно несъстоятелна. Защото новоучреденото дружество за девинската болница, на което д-р Събев е управител, е създадено именно с цел през него да минат средствата, необходими за вдигането на тежестите от сградата.

Мартинов разкри още, че при първите срещи с общински съветници от ГЕРБ позицията на д-р Събев е била една, а след това се е обърнала на 180 градуса, което показва популизма и лъжите на ГЕРБ по отношението на здравеопазването и жаждата на власт на всяка цена.

Вирни се горе