Недялко Славов: „Старайте се да сте мислещи и отговорни хора, избирайте верния, а не лекия път!”

понеделник, 17 септември 2018 г.

Областният управител Недялко Славов приветства началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева, директорът Мария Мечкарска, учениците, учителите, родителите и гостите на тържеството за откриване на новата учебна 2018-2019 година в Професионална гимназия по икономика „Карл Маркс” – гр.Смолян. Той каза, че с голямо удоволствие участва в този празник, защото ПГИ „Карл Маркс” е учебно заведение, доказало през годините високото ниво на преподаване и авторитета си чрез добрите резултати и успешна реализация на възпитаниците си, както на регионално, така и на национално ниво. „Радвам се, скъпи ученици, че днес прекрачвайки прага на това училище, вие избрахте именно този път – пътят, по който да усвоите определена професия, да се сдобиете с професионални компетентности и именно по този начин да търсите успешната си реализация. Икономическата наука няма да ви научи чрез хитрост и пресметливост да успявате. Икономическата наука ще ви даде интелект и, когато завършите, ще се изправяте много пъти пред ситуации, в които трябва да изберете пътят, по който да тръгнете! Но не се отклонявайте от пътя на интелекта. Правете избора с интелект, старайте се да сте мислещи и отговорни хора, избирайте верния, а не лекия път! Не приемайте като чиста монета етикетите и клишетата, които подхвърлят и натрапват от всякъде, не бъдете черногледи, бъдете оптимисти.” Призова учениците Славов, като ги увери, че са избрали подходящото място, където с помощта на компетентните си учители ще станат мислещи и отговорни хора.

„Скъпи учители, използвам повода да изкажа признателност към вашия всеотдаен и благороден труд, за усилията, които ежедневно полагате в клас. Пожелавам ви и ежедневно да чувствате признателността и благодарността на вашите ученици. Считам, че за един учител това е възможно най-добрата награда. Нашата цел е учителят да е по-мотивиран, задоволен, удовлетворен и самостоятелен, и така да се създаде основата отново да заеме заслужено водещо място в обществената йерархия. Пожелавам ви много сили здраве професионален заряд не само да учите, но и да възпитате тези млади хора.”

В заключение областният управител пожела успешна и ползотворна година на всички. „Нека през тази учебна година извървите, с разбирателство и взаимно уважение, стъпки към вашето израстване като мислещи и отговорни хора. Бъдете щастливи, влагайте желание и любов във всичко, което правите, защото вие сте вярата и надеждата за по-доброто бъдеще на България! На добър час!” Ученици от гимназията зарадваха гостите, учителите, родителите и съучениците си с изпълнения. Празничното тържество започна и завърши под звуците на родопска гайда.

Заместник-областният управител Андриян Петров участва в откриването на новата учебна година в СУ „Св.св. Кирил и Методий”-Смолян. Заместник-областният управител Владимир Гърбелов уважи тържественото откриване на учебната година в ЕГ „Иван Вазов”-Смолян. Те приветстваха учениците, учителите и гостите, от името на областния управител и от свое име, пожелаха успешна и ползотворна година.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009