Депутатът Недялко Славов пред миньорите: Протестът ви е справедлив

Депутатът Недялко Славов пред миньорите: Протестът ви е справедлив

„Тук съм да окажа морална подкрепа на вашия справедлив протест. Сериозно съм обезпокоен, че нещата в това жизнено важно предприятие за нашата област не са както трябва. Аз заставам твърдо зад вашите справедливи искания, тъй като ги смятам за абсолютно нормални и осъществими. Не е нормално в 21-ви век човек да не може да си взима навреме заработеното възнаграждение. Не е нормално да не му се предоставят безопасни условия на труд, нужната екипировка и работно облекло“. Това заяви днес народният представител от ГЕРБ Недялко Славов пред протестиращите миньори от „Горубсо – Мадан“ АД .

Той увери подземните работници, че по най-бързия начин ще постави техните искания пред ресорните министри Трайчо Трайков – министър на икономиката, енергетиката и туризма, и Тотю Младенов – министър на труда и социалната политика. “Смятам още утре да разговарям с тях и да представя вашите справедливи искания, да се задейства адекватно държавата и тези проблеми да бъдат разрешени по най-бързия начин. Ние сме притеснени от това, че не сте взимали възнаграждението си няколко месеца“, подчерта Славов.

Ангажимент да съдейства пред изпълнителната власт за решаване на проблемите на миньорите пое и областният управител на Смолян Стефан Стайков. Той заяви, че отлага срещите, планирани за утре (вторник) в София и остава да се срещне с консеционера и собственик на „Горубсо – Мадан“ Валентин Захариев, който пред него заявил, че ще бъде утре в Мадан. „Искам да ви уверя, че от страна на изпълнителната власт, както и от страна на политическото ръководство на ГЕРБ ние ще поставим вашите въпроси по възможно най-отговорния и най-безкомпромисния начин“, посочи Стайков.

„Знам и оценявам точно какво значи миньорски труд, знам какво значи рисковете на нашата професия, знам и какво значи вашите семейства да бъдат поставени на такова изпитание. Никой не може да поддържа подобна ситуация и аз за пореден път ви уверявам, че всичко което се касае от нас като държавни и политически органи ще ги поставим по най-адекватния, отговорен и безкомпромисен начин пред собствениците на предприятието“, подчерта Стайков пред протестиращите миньори и пожела успех на протестите, „защото те са възможно най-справедливи“.

Вирни се горе