Недялко Славов, ГЕРБ: Левицата да концентрира усилията си за отваряне на граничните пунктове с Гърция

  Недялко Славов, ГЕРБ: Левицата да концентрира усилията си за отваряне на граничните пунктове с Гърция

Груба манипулация на общественото мнение е изказването на Дора Янкова относно ГКПП „Златоград-Ксанти”. Това заяви Недялко Славов, народен представител от 41-то Народно събрание и общински ръководител на ПП ГЕРБ – Златоград, във връзка с изказването на депутата от левицата в Смолян Дора Янкова, че пътят Златоград-Термес „все още се води в процес на изграждане от гръцка страна и не е нотифициран“.

„Вероятно от гръцка страна споразумението все още не е нотифицирано, но от българска страна тези процедури са изминати докрай. Спогодбата е ратифицирана от българското правителство с министър председател Бойко Борисов и това е станало на 23.12.2009 г., с решение на Министерски съвет. Режимът на преминаване не е предмет на споразумението, всяка страна определя начина за придвижване на МПС-та за своята територия, съобразно правилата за безопасност на движението. Важното в случая е, че пунктът функционира вече четвърта година, след откриването му на 15.01.2010 г. от премиерите на двете страни Бойко Борисов и Георгиос Папандреу“, обясни Славов.

Според него с отварянето на пункта се даде лесен достъп на жителите от Смолянска област към южната ни съседка и това значително повиши туристическия и търговски потенциал на региона.

„Дора Янкова не е била участник в преговорния процес по отварянето на ГКПП „Златоград-Ксанти” и е простимо нейното незнание по този въпрос“, допълни Славов.

Той посъветва народния представител от левицата да концентрира собствените си усилия, както и тези на външния министър в посока към отварянето на другите гранични пунктове с Република Гърция. Според Славов това е тема, която трябва да обединява усилията на всички, а не да бъде повод за реваншизъм и партийно противопоставяне.

Вирни се горе