Неделинци потърсиха съдействие от Владимир Уручев и д-р Даниела Дариткова по различни проблеми

Неделинци потърсиха съдействие от Владимир Уручев и д-р Даниела Дариткова по различни проблеми

Жители на община Неделино потърсиха съдействие от депутата д-р Даниела Дариткова и евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев по време на приемна в общинския център днес. От Дуня поискаха помощта на Дариткова и Уручев, за да се асфалтират останалите 1,5 км до селото. Друг местен жител заяви, че е нужна помощта им, за да се реши проблемът с водоснабдяването като се изгради язовир за питейна вода. Съдействие поискаха и за санирането на единствените два жилищни блока в Неделино по правителствената програма за енергийна ефективност. Подкрепа от правителството пък поиска кметът на Неделино Боян Кехайов. Той помоли за съдействието им да се осигури извънредна субсидия за общината, тъй като е много задлъжняла, а и за доизграждането на пътя Крайна-Долен. В Неделино имат 90% изградена пречиствателна станция. За да я довършат, са им необходими още около 4 млн. лева. Проект за колектор е внесен в Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда към МОСВ, но и за неговото финансиране им е нужно съдействие.

Другият проблем на Неделино е пътят Крайна – Долен. Участъкът ще свърже общината с прохода Маказа и с вътрешността на страната. „Желанието ни е този път да се реализира, защото той ще отвори вратите на Неделино за инвестиции и туристически поток, а и ще бъде улеснение на нашите граждани, които работят във вътрешността на страната. През този път, макар и черен, до София пътуваме за 3 часа, а през Смолян до София пътят ни е 5 часа“, отбеляза градоначалникът. Той каза, че вече има инвеститорски интерес във връзка с откритите два кладенеца с минерална вода, но спирачка за него е липсата на хубав път. Той подчерта, че Неделино е с най-висока безработица в област Смолян – 26%, а по последни данни даже е 29%. Градоначалникът е притеснен още, че в цялата община има само една спортна площадка – в двора на училището, и само една детска площадка, а изградените по проекти екопътеки не дават очаквания принос за развитието на туризма, защото са само подходи към горските пътища.

В приемната на д-р Даниела Дариткова и Владимир Уручев в Неделино днес участваха председателят на местния парламент Стойко Еленов, общинският съветник от ГЕРБ д-р Милка Любомирова и председателят на общинската партийна структура Бисера Хаджиева. След приемната депутатите проведоха среща и с членове на партията в общината.

Вирни се горе