Най-малко двама депутати от Смолянско,а БСП- водеща политическа сила в страната си постави за цел областната организация

Най-малко двама депутати от Смолянско,а БСП- водеща политическа сила в страната си постави за цел областната организация

Най-малко двама депутати от Смолянско,а БСП- водеща политическа сила в страната си постави за цел областната организация на Левицата,съобщиха от партията.

Областният съвет на БСП- Смолян проведе традиционното си заседание. То бе водено от лидерът на областната организация Дора Янкова, с участието на 10-те общински председатели, членове и гости.

Основна тема на заседанието бе работата на структурите по населени места след 48-я конгрес на БСП, националната подписка за свикването на референдум относно бъдещето на АЕЦ „Белене” и ядрената енергетика в България, организационни въпроси и проблеми в различните населени места.

Дора Янкова отбеляза, че след конгреса партията започва активна работа във всички населени места с основна цел – спечелване на предстоящите парламентарни и европейски избори. „Нашата цел е БСП – Смолян да изпрати двама народни представители в София, а партията да е водеща политическа сила в страна”, заяви областният лидер на БСП. Според нея важна роля за това ще имат Основните партийни организации и активистите по места, които най-лесно могат да достигнат до хората, да изтъкнат постиженията на БСП, управленските решения за излизане от кризата и подобряване живота на българите.

„Ние трябва да спрем управлението на ГЕРБ, категорична бе Янкова. Тя призова партийните деятели да не се страхуват въпреки натиска, който срещат по населени места. „Особено важно е да пречупим страхът на гражданите при подписката за АЕЦ „Белене”, защото имаме много сигнали, че хората се страхуват да изпишат личните си данни, въпреки че подкрепят безпрекословно проекта”, каза още Янкова.

Вирни се горе