Народният представител от БСП Дора Янкова уважи празника на Михалково, отпи от първата по рода си чешма с естествено газирана вода

Народният представител от БСП Дора Янкова уважи празника на Михалково, отпи от първата по рода си чешма с естествено газирана вода

Държавата е длъжник на Михалково, ще търся подкрепа за инфраструктурата, ангажира се депутатът от левицата

Първата по рода си обществена чешма с газирана вода бе осветена и официално открита в девинското село Михалково. Чешмата, с уникалната в цяла Европа родопска минерална вода, бе специално изградена по случай 60-годишната от стартирането на завода за газирана вода, а откриването й съвпадна с традиционния празник на населеното място. Сред официалните гости на събитието бе депутатът от БСП Дора Янкова, която приветства стотиците жители и гости, събрали се отблизо и далеч за празничното събитие. В обръщението си Янкова подчерта, че Михалково е съчетание от уникално природно богатство и уникално трудолюбиви, честни и предприемчиви хора. „Вече 60 години газираната вода Михалково е марката на Родопите в цялата страна. Тя допринася не само за икономическото развитие на селото и общината, но и региона. Бутилката присъства на всяка трапеза, а освен за утоляване на жаждата я пием и като природен лек“, заяви Янкова. Тя почете член-кооператорите, благодарение на които през годините марката се е наложила и запазила на пазара. „Чрез вас частица от Родопите ежедневно достига до хиляди семейства. Вашият труд е развивал и запазил Михалково, което е живо селище с култура и традиции“, продължи тя.

Депутатката от левицата изказа своите поздрави и към председателя на бутилиращата кооперация Димитър Дългъчев за направените инвестиции , енергията и модерната визия, с които я ръководи. „Благодарение на добрия мениджър десетки семейства имат своята перспектива и сигурност. Да не говорим и ангажираните по веригата до търговската мрежа“, отбеляза още Дора Янкова.

Тя пожела на всички здраве, непресъхващи извори, а предприятието и неговите служители да се налагат като още по-предпочитана и търсена родопска марка. „Нека всеки гост отпива и утолява жажда от новата чешма“, нарече още тя.

Пред жителите на Михалково Янкова пое ангажимент да търси повече възможности за подкрепа и развитие на селото. „Споделям мнението на ръководството на завода, че държавата и община Девин са длъжници на Михалково. Трябва по-активна политика за модернизиране и подобряване на инфраструктурата, която има нужда от обновяване. Като депутат ще подкрепя всяко предложение за подкрепа на селото“, категорична бе Янкова. Според нея община Девин има проектна готовност, но трябва и подкрепа от държавата. „Помогна се на доста общини да търсят минерална вода, а тук където, тя е наложена марка, не срещаме подобаващо разбиране“ , коментира народния представител от БСП.

Вирни се горе