Народният представител Недялко Славов участва в честванията за 24 май в Смолян

Народният представител Недялко Славов участва в честванията за 24 май в Смолян

Народният представител от ГЕРБ Недялко Славов участва в честванията в Смолян по повод 24 май- Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Празникът започна с шествия на ученици от смолянски училища до централния площад в областния град, след което продължи с тържесвен концерт в залата на театъра. На празника присъстваха кметът на общината Николай Мелемов, председателят на ОбС Филип Топов, зам.-областният управител Чавдар Фурлански, зам. –кметовете Марин Захариев и Георги Даскалов, главните секретари на областна и общинска администрация Петя Пампорова и Замфир Копчев, директорът на Регионалния инспекторат по образование Иван Муцевски и др.

Депутатът Недялко Славов поздрави всички културни дейци, учители и ученици по случай 24 май- деня, в който почитаме делото на светите братя Кирил и Методий. „Този празник е уникален, защото няма аналог в света. Важен е за нас българите, защото по този начин отдаваме заслужената почит към Кирилицата, съзнавайки нейната огромна роля в оформяне на българското ни самосъзнание и национална идентичност“, каза Славов. Той поздрави кмета на община Смолян и общинското ръководство затова, че изключително тържествено – с много мероприятия и чествания, се отбелязва най-българският празник,съобщиха от пресцентъра на партията.

„Всичко това показва, че образованието и културата са важна част от вашата управленска програма и това заслужава сериозни адмирации“, заяви народният представител. Славов пожела сили и енергия на кмета Николай Мелемов, за да може съвместно с народните представители, общинските съветници и общинското ръководство да търсят полезните решения и да оставят на следващите поколения един още по-прекрасен родопски край, населен с истински родолюбци. Традиционно за Деня на българската просвета и култура община Смолян връчва отличия за постижения в сферата на образованието, науката, културата и журналистиката. След отправените празнични слова кметът Мелемов награди 19 просветни и културни дейци със Значката на град Смолян.

Малко по-късно Недялко Славов и Николай Мелемов уважиха честванията,посветени на празника на град Чепеларе и Деня на българската просвета и култура. Заедно с кмета на общината Тодор Бозуков, зам.-кмета Георги Костадинов и председателя на ОбС Костадин Петков гостите се разходиха из центъра на града, като се срещнаха и разговаряха с много граждани и гости на общината. Насладиха се и на концерт-спектакъла на фолклорен ансамбъл „Родопа”, състоял се на площад „Олимпийски”.

Вирни се горе