Накъде отива Европа? Среща с Петър Курумбашев в Смолян

 Накъде отива Европа? Среща с Петър Курумбашев в Смолян

Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, ще се срещне с граждани на Смолян този петък (25.05.2018 г.) в 17:30 часа в сградата на Родопски драматичен театър “Николай Хайтов”.

Темата на срещата е “Накъде отива Европа?”

Петър Курумбашев е член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE) и единственият член на Комисията по транспорт и туризъм в ЕП (TRAN) от България. Той работи активно за стимулирането на прехода на транспортния сектор към чиста енергия чрез насърчаването на електрическата мобилност и използването на горивни клетки и водород.

По инициатива на Петър Курумбашев идеята за финансови стимули и насърчаване на електрическата мобилност и водород в транспорта бяха включени и в доклада на Европейския парламент относно бюджета на ЕС след 2020 г.

В началото на месец март Петър Курумбашев бе сред съорганизаторите на конференция в София, посветена на електрическата мобилност, в рамките на която своите виждания по темата споделиха представители на Европейската комисия, български общини, експерти от Виена, Барселона и Копенхаген и водещи автомобилни и ИТ компании.

През март Петър Курумбашев получи наградата за евродепутат на годината в категория “Транспорт” по време на тазгодишното издание на конкурса MEP Awards.

Вирни се горе