Над 250 социалисти празнуваха 100 години свобода в Златоград,20 нови членове бяха приети в БСП

Над 250 социалисти празнуваха 100 години свобода в Златоград,20 нови членове бяха приети в БСП

Повече от 250 социалисти се събраха на първата по рода си среща на поколенията, организирана от Общинската организация на БСП- Златоград. Проявата бе посветена на 100-годишнината от Балканската война, освобождението на Златоград, както и учредяването на организация на ветераните на БСП в общината. Официални гости на събитието бяха областният председател на социалистическата партия- Дора Янкова, председателят на Младежкото обединение на БСП Явор Гечев, общинските съветнички от БСП- Смолян Рабие Кьосева и д-р Мариана Методиева, областният председател на МО БСП- Смолян Георги Кисьов, Петър Харадинов и Анета Шехонова – членове на Областния съвет и др.

Празникът започна с поднасяне на цветя пред Паметника на загиналите в освободителните войни, паметната плоча на ген. Черевин- освободител на Златоград в хода на Руско-турската война през 1878г. и паметната плоча на партизанката Йорданка Николова.

Срещата откри общинският председател на БСП – Златоград Емил Хумчев. Той поздрави ветераните в партията и поднесе извинение към възрастните хора. “Извинявам се, че през всичките години на прехода вие търпяхте унижение, болка и подигравки, които не заслужавате. Благодаря ви, че въпреки това, съхранихте социалистическата идея и продължавате да се борите за нея”, заяви Хумчев. Той подчерта, че организацията има нужда от ветераните и тяхната помощ. “Като хора с авторитет, можете да помогнете БСП да спечели предстоящите избори. След управлението на ГЕРБ, което срина страната и живота стана труден, пенсионерите търпите най-много лишения, които не заслужавате . Затова, като здрава дружина, всички заедно трябва да се изправим и напролет, на изборите, да свалим ГЕРБ безпощадно. Ако сме сплотени, ще спечелим тази важна за България битка”, категоричен бе лидерът на БСП- Златоград.

Областният председател на БСП – Дора Янкова също поздрави социалистите. Тя отбеляза, че лявата идея набира скорост, за да донесе повече справедливост и развитие. Тя заклейми политическите лица, които отричат напревеното през социализима и отбеляза, че това е подигравка към всички възрастни, градили България. “Вие сте строили Златоград, дали ще сте му сърце и душа, за да е силно промишлено и духовно селище”, обърна се тя към ветераните от БСП и добави, че възрастните хора ще са част от справедливото бъдеще на държавата. “Време е за промяна. Ние повече не искаме подаръка на Бойко Борисов- 700 000 безработни българи, ние не желаем българският народ да продължава да губи социалните си услуги, не искаме политика срещу децата и младите семейства, за които ГЕРБ не даде лев, за да даде на олигарсите. Не желаем политика с хаус в здравеопазването. Не искаме министри, които полицията да пази от народната любов. Ние трябва на висок глас да говорим за социална справедливост, за повече политика към Родопите”, призова Янкова. Тя добави, че ГЕРБ са бабити, но се страхуват от улицата и хората. “Управлението на ГЕРБ нанесе морални щети на народа с отношението си, но на пролет розата ще разцъфне, а герберът ще увехне. Победата ще е за всички хора, които са мачкани. Ходете изправени, ние градихме, направихме България и ще я развиваме”, категорична бе Янкова.

Председателят на МО на БСП – Явор Гечев призова родопчани никога да не губят духа си. “За 2 години МО на БСП се удвои и от 4 000 души, вече сме 8 000. Ние пазим идеала за малкия човек, равноправието. Ние обещваме да пазим идеалите чисти, да се борим за тъпканите хора, за тези, които не могат да изкарват хляба си, ще се борим срещу олигарсите. Срещу тези, които мачкат демокрацията. БСП е горда партия, мислеща за хората”, заяви Гечев. Той бе категоричен, че БСП е призвана в най-тежките моменти да спасаява държавата и това е поличба.

По време на събранието Дора Янкова, Емил Хумчев, Явор Гечев и Рабие Кьосева приеха в партията 20 нови членове, които получиха партийните си книжки. Янкова им пожела да са силни, да не се предават и да носят справедливостта в сърцата си. Тя отбеляза, че основния приоритет на БСП ще е борбата с младежката безработица. Всеки 4 млад българин е безработен, а единствената алтернатива е да берат ягоди в чужбина.”, което трябва да се промени”, заключи Янкова.

Вирни се горе