Над 1000 социалисти от област Смолян тръгват за събора на Бузлуджа

Над 1000 социалисти от област Смолян тръгват за събора на Бузлуджа

Над 1000 социалисти от област Смолян ще се включат в традиционния събор на левицата на връх Бузлуджа, който ще се състои на 2-ри август. Това стана ясно на заседание на Областния и Общински съвет на БСП в областния град с участието на депутата от Коалиция за България Дора Янкова, 10-те общински лидери, областният председател Милко Гавазов и др. Към днешна дата червената партия в Смолянско е ангажирала 20 автобуса, като има вероятност бройката да се увеличи. Само от община Смолян за Бузлуджа са резервирани 7 автобуса с около 400 членове и симпатизанти.

На заседанието бяха анализирани резултатите на левицата от изборите за членове на Европейския парламент и бяха очертани нови организационни задачи.

"БСП започва подготовка за предсрочните парламентарни избори, като задачата е да сме първа политическа сила в региона”, подчерта областния председател адвокат Милко Гавазов.

Паралелно с това социалистите в Централните Родопи се готвят и за предстоящия в края на месеца Конгрес, на който ще се избере нов председател. Номинациите на родопчани ще са ясни след провеждането на съответните конференции.

Вирни се горе