Мустафа Карадайъ от Барутин: Държавата ни е по инерция, защото няма визия и приоритети за развитие!

Мустафа Карадайъ от Барутин: Държавата ни е по инерция, защото няма визия и приоритети за развитие!

ГЕРБ ни лъжат, за да ни вземат гласа тук – в Доспат и Барутин, за да може нашият глас в Народното събрание на работи против самите нас, бе категоричен той

Едни европейци в Брюксел, с обратни действия в България, така председателят на ДПС Мустафа Карадайъ определи политиците от ГЕРБ в своето изказване по време на възпоменателния митинг-събор в с. Барутин, който се провежда в памет на жертвите на т. нар. „възродителен процес“ от 1972 г. Това съобщиха от пресцентъра на Движението.

Председателят на Движението направи кратка оценка на политическата ситуация в страната. За ГЕРБ, лидерът на ДПС коментира, че в България за тях по-голяма ценност са национализмът и националистите, а не демокрацията и европейските ценности. Ето за това е тази шизофренна политика в България, продължи Карадайъ. ГЕРБ ни лъжат, за да ни вземат гласа тук – в Доспат и Барутин, за да може нашият глас в Народното събрание на работи против самите нас, бе категоричен той.

Карадайъ не пропусна и да отбележи и грешките на БСП. Той подчерта, че БСП пречат за постигането на целите на консултативния съвет по национална сигурност и вредят на тези процеси и се опитват пак да ни противопоставят. Няма да им позволим нито на едните нито на другите, уверено заяви председателят на ДПС.

Мустафа Карадайъ заключи с оценка на общата картина в страната, а именно наличието на парламентарна криза, от една страна и политическа криза от друга страна. Държавата ни е по инерция, защото няма визия и приоритети за развитие на страната.

От трибуната в с. Барутин бе отправен призив час по-скоро системните и отговорните партии да седнат на масата и да определят националните приоритети на страната.

Нашите партийни приоритети са чиста вода, чиста храна, чист въздух и зелена енергия, високи технологии и включване на свободните и активни граждани в процеса на вземане на решения и тяхната реализация. На база тези приоритети е разработена програмата на ДПС, която има за основна идея всеки един да има достоен живот в своето родно мястп. За това ние сме длъжни да очертаем посоката на страната. Тази политическа криза няма решение с модела „стани да седна“, необходима е ясна визия за ускорено и догонващо развитие на страната, бе категоричен Карадайъ.

Възпоменателния митинг-събор в памет на жертвите на т. нар. “възродителен процес” от 1972 година мина под надслов “Паметта ни помага. Настоящето ни свързва, а бъдещето е в собствените ни ръце!”

На мероприятието присъстваха още зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и Янко Янков, зам.-председателят на НС д-р Нигяр Джафер, зам.-председетелят на ПГ на ДПС Йордан Цонев, членовете на ЦОБ Рушен Риза и Станислав Анастасов, евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк, евродепутатът Неджми Али, народните представители д-р Хасан Адемов, Ихсан Хаккъ, Хайри Садъков, Елхан Кълков, Сергей Кичиков, Имрен Мехмедова, Севим Али, Ерол Мехмед, Джейхан Ибрямов, кметове, областни и общински председатели на ДПС от областта и страната, представителят на ДПС за Истанбул Фахри Ватансевер.

Пред паметната плоча в селото бяха поднесени венци и цветя в памет на жертвите.

Вирни се горе