МО на БСП-Смолян се присъединява към националния протест срещу приемането на АСТА

МО на БСП-Смолян се присъединява към националния протест срещу приемането на АСТА

Младежкото обединение на БСП в Смолян се присъединява към Националния протест срещу приемането на АСТА.

Търговското споразумение за борба с фалшифицирането (ACTA) е международен договор, подписан от 22 страни, сред които и България. Целта му е да се бори срещу неправомерната употреба на защитени продукти в интернет, но реално ще доведе до цензура в последната истински свободна среда, смятат младите социалисти.

Споразумението, което трябва да бъде гласувано от Европейския парламент преди лятото на 2012г. и да бъде ратифицирано от националните парламенти, предоставя на доставчиците на интернет прекомерни правомощия за надзор. Нарушава неприкосновеността на личния живот на интернет потребителите и възпрепятства достъпа на развиващите се страни до генерични лекарства.

Председателят на МО на БСП- Смолян Георги Кисьов призова всички млади хора, чието ежедневие пряко е свързано с използването на интернет , да се включат в протеста. Социалистите съзнават, че има нужда от законодателни мерки в областта на правото на интелектуална собственост, но АСТА не е разумно разрешение на тази необходимост и носи риск основните права на европейските граждани да бъдат нарушени.

Вирни се горе