Младен Исаев се срещна с представители на Инициативния комитет „Бъдеще за Настан“

 Младен Исаев се срещна с представители на Инициативния комитет „Бъдеще за Настан“

Заместник областният управител на Смолян Младен Исаев се срещна с представители на Инициативния комитет „Бъдеще за Настан“, които излязоха на протест пред Областната администрация в Смолян заради лошото качеството на водата в девинския квартал. Протестиращите искат захранване на кв. „Настан“ от извор „Балдаран“, който се ползва за питейни цели от целия град Девин, защото, по думите им, водата която пият в момента е опасна за здравето им. Кварталът е на 5 км. от Девин, а водопроводът с водата от „Балдаран“ е на 600 м от квартала. Вътрешният водопровод е на повече от 60 години с етернитови тръби.

"Запознати сме с проблема, каквото е необходимо от наша страна по законен ред ще го направим. Въпросът е належащ и трябва да бъде решен, но няма как да решим веднага проблем, който е от 54 години“, каза Исаев.

„Като председател на ВиК- Асоциацията, областният управител е запознат с проблема и търси решение. Темата е дискутирана и на заседание на асоциацията, очакват се резултати за качеството на питейната вода. Знаем за проблема с дебита на „Балдаран“, за възможността той да бъде закаран до квартала. Въпросът опира до пари-средствата трябва да се предвидят и плануват, за да се удовлетворят исканията на хората" каза зам.-областният управител Младен Исаев.

Вирни се горе