Млад юрист поема БСП- Доспат, в Мадан и Рудозем преизбраха досегашните си лидери

 Млад юрист поема БСП- Доспат, в Мадан и Рудозем преизбраха досегашните си лидери

С тържество в Златоград отбелязаха 95 години от основаването на червената партия

Млад юрист застава начело на БСП в Доспат. Пламен Станоев бе избран за председател на местната структура на левицата в родопската община по време на отчетно- изборна конференция. Той получи най-много гласове от членовете на партията в общината, като заменя на поста досегашния лидер Михаил Танев. Изборната конференция се състоя в присъствието на депутата от БСП Лява България Дора Янкова, членове на Областния съвет, както и представители на социалистическата партия от централата в София.

На отчетно-изборните конференции в Мадан и Рудозем досегашните лидери бяха преизбрани. Мария Близнакова остава председател на БСП в община Мадан, а д-р Цвятко Хаджиев в община Рудозем. И в трите партийни структури се направи обновяване на общинските ръководни бюра.

„БСП в Смолянска област влиза в битка за предстоящите местни избори, а амбицията ни е да се представим успешно“, коментира депутатът Дора Янкова. Структурите на БСП декларираха, че залагат основно на обновяване на кадровия ресурс и привличане на нови млади членове. „За местните избори ще предложим силни кандидати за кметове и общински съветници“, декларираха социалистите.

От Областният съвет подчертаха, че БСП ще работи активно в смолянските общини за повече прозрачност, за решаването на проблемите на хората. Социалистите ще акцентират и на възможностите за реализация на проекти в региона със средства от новия програмен период на ЕС 2014-2020г. За целта във всяка община към партийните централи ще се създадат екипи от експерти, които да подпомагат хората и бизнеса. Предвиждат се и семинари с експерти от страната, които да подпомагат населението.

Междувременно с тържество БСП- Златоград отбеляза 95-годишнината от учредяването на партията в града. „За нас е чест, че сме потомци на партията, която построи и разви Златоград и населените места в общината. Ние ще сме винаги на страната хората като гарант за социалната справедливост, родолюбието, справедливостта“, заяви лидерът на партията Емил Хумчев. Слово за почти вековният юбилей на БСП произнесе Петранка Шукова, потомка на учредителите на червената партия.

Народният представител Дора Янкова награди ветераните на партията и новоприетите млади членове с едногодишен абонамент за в. „Дума“ през 2015г. От името на партията бяха поднесени цветя пред паметните плочи на известите златоградчани.

Вирни се горе