Министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще посети Смолян

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще посети Смолян

На 19.12.2014 г. /петък/ на работно посещение в Смолян пристига министърът на земеделието и храните Десислава Танева. В програмата се предвижда от 15.00 часа в зала 201 на Областна администрация, тя да проведе среща с кметове и представители на общини от област Смолян, както и с бенефициенти по Програмата за Развитие на селските райони. След това, в 16.15 часа, министър Танева ще даде брифинг за представителите на национални, регионални и местни медии, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Друг акцент от посещението на Министърът на земеделието и храните е провеждането на втора работна среща от 16.30 часа, отново в зала 201 на Областна администрация, с представители на горския, дърводобивен и дървопреработващ сектор. На нея ще присъстват ръководители и представители на ЮЦДП, РДГ- Смолян, Национално сдружение на собствениците на недържавни гори " Горовладелец", на дърводобивни и дървопреработвателни предприятия и др. С тях ще бъдат обсъдени режимите за дърводобив и други актуални за сектора въпроси.

17.30 часа се предвижда министър Десислава Танева да отпътува за Широка лъка, където ще присъства на традиционния новогодишен концерт на Национално училище за фолклорни изкуства. По време на срещите министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще бъде придружена от нейния заместник доц. д-р Георги Костов и от експерти от министерството. Домакини на срещата ще бъдат областния управител Недялко Славов и кметът на община Смолян Николай Мелемов.

Вирни се горе