Министър Тотю Младенов на посещение в Смолян

Министър Тотю Младенов на посещение в Смолян

Министъра на труда и социалната политика инж. Тотю Младенов ще посети Смолян на 26.11.2009 г. по покана на областния управител инж. Стефан Стайков. Повода за посещението му са поставени от страна на Областна администрация проблеми, касаещи програмата “От социални помощи към осигуряване на заетост” и други активни мерки по програмите за заетост,съобщиха от пресцентъра на администрацията. На среща с министър Младенов, заместник областният управител Чавдар Фурлански е изразил сериозните притеснения на областния управител за драстичното намаляване на бройките по програмите ОСПОЗ.

“Тези, които не искат да работят, няма да получават пари”, е категоричната позиция на социалният министър. Хората, които отказват предложение за работа, преквалификация или по-висока квалификация няма да получават социални помощи, поясни министър Младенов. “Искам да акцентирам върху Министерството на труда – квалификация, обучение, преквалификация, важна е икономиката с квалифицирана работна ръка”, подчерта министърът,заяви днес министър Младенов по Нова Телевизия.

По проект “Красива България” са сключени договори с общините за над 7 милиона лева, а парите ги няма, каза Тотю Младенов. Той поясни, че докладът от проверката е предаден на Сметната палата и се очаква решението на компетентните органи.

Министър Младенов заяви, че ще заведе иск, след като бъде повдигнато обвинение срещу бившия социален министър и ще иска неправомерно изразходваните пари в социалния център в Стара Загора да бъдат върнати в министерството.

Вирни се горе