Министър Бъчварова в Смолян: Удовлетворена съм от работата на ОД МВР - Смолян

Министър Бъчварова в Смолян: Удовлетворена съм от работата на ОД МВР - Смолян

Удовлетворена съм от работата на ОД МВР – Смолян.Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Смолян, където заедно с диpeĸтopa нa Глaвнa диpeĸция „Haциoнaлнa пoлиция“ – глaвeн ĸoмиcap Xpиcтo Tepзийcĸи участваха в работна среща по превенцията на битовата престъпност.

„Впечатлението ми е, че много добре работят колегите тук, имат добра организация, което е видно и от резултатите, особено през последните две години, коментира Бъчварова. Удовлетворена от работата на Областната дирекция на МВР – Смолян и това за никого не е новина, че тук е регистрирана най-ниската битова престъпност. Министър Бъчварова обясни, че желанието на ръководството на МВР в дългосрочна перспектива е да има във всяко населено място полицай, но в момента това те може да се осъществи и от края на миналата година са предприели назначаване на сътрудници по охрана, които да изпълняват определени функции в обектите на МВР, а служителите с полицейски правомощия да участват в работа на терен.

„Другият начин, по който ще се компенсира недостатъчното присъствие на полицейски служители ще бъде чрез по-активното патрулиране на по-дългите маршрути, нови автомобили и средства за ремонт там където е необходимо на вече съществуващите”, заяви вътрешният министър.

Другата новина от днес е, че в Смолян ще пристигнат първите 6 нови автомобили от първите 278, които закупува Министерството по линия „Пътна полиция”. Новите коли ще бъдат предназначени за Областната дирекция на МВР – Смолян. Още 6 автомобила се очаква да пристигнат в Смолянско от 300-те автомобила, които ще бъдат купени на втори етап до края на 2017 г. Това съобщи пред журналисти диpeĸтopът нa Глaвнa диpeĸция „Haциoнaлнa пoлиция“ – глaвeн ĸoмиcap Xpиcтo Tepзийcĸи. Смолянска област ще получи и високопроходими автомобили от Европейски фонд “Спешни мерки” за противодействие на миграционния натиск, с които държавата вече разполага, съобщи още главен комисар Христо Терзийски.

Вирни се горе