Минчо Спасов: Проектът НДСВ е изчерпан

Минчо Спасов: Проектът НДСВ е изчерпан

Оставката на Симеон Сакскобургготски от лидерския пост е ясен сигнал, че проектът НДСВ, макар и успешен, е вече изчерпан и трябва да прерасне в нов политически проект с нова политическа насока, каза в интервю за БТА зам.-председателят на партията Минчо Спасов.

На обратното мнение е друг от зам.-председателите на царската партия – Милен Велчев. “Не отписвайте НДСВ! Дори и без царя”, е озаглавено негово интервю във в. “Труд” днес.

“Парламентът е само един от държавните органи, но ние присъстваме и в Европейския парламент, и в редица мандатни регулаторни органи, в местната власт. Имаме и нашите структури, на които много ще разчитаме при работата на терен със симпатизантите и членовете ни, както и за привличането на нови привърженици на идеите на НДСВ”, казва Велчев.

Според Спасов, НДСВ се е отдалечило от истинската си политическа кауза, която стои доста по-вдясно. Разбираме избирателите си, които се умориха четири години да ни виждат в една левоцентристка коалиция, но сега сме освободени от нея и се надявам, че ще се върнем към истинската си десноцентристка политика, казва Минчо Спасов, който в предишния парламент бе председател на вътрешната комисия.

Сред причините за ниското доверие на избирателите към НДСВ той откроява нерешителността, с която са действали спрямо коалиционните си партньори.

По думите му това е създало у избирателите впечатление за безсилие и аморфност, което е изиграло лоша услуга на НДСВ.

Минчо Спасов смята, че ръководството на партията трябва да депозира оставките си пред конгреса наесен, а НДСВ да бъде оглавено от жена с борбен дух. На шахматната дъска царицата е най-силната фигура, коментира той.

Вирни се горе