Милко Гавазов,БСП: Купеният,корпоративният и контролираният вот се налага повсеместно на всички избори

Милко Гавазов,БСП: Купеният,корпоративният и контролираният вот се налага повсеместно на всички избори

“Купеният, корпоративният и контролираният вот се налага повсеместно на всички избори.” Това заяви на пресконференция днес председателят на Общинския съвет на БСП-Смолян адв.Милко Гавазов. Той заедно с областният председател на партията Рабие Кьосева коментираха резултатите от европейските избори през май. "Въпреки, че увеличихме резултата, ние загубихме изборите и в партията текат анализи и процеси",посочи адв.Гавазов. Купеният, корпоративният и контролираният вот се налага повсеместно на всички избори от ГЕРБ, коментира той. За да защити думите си даде пример с получените преференциите във врачанското село Борован в подкрепа на кандидатът от листата на ГЕРБ, заместник кметът на община Смолян Марин Захариев. На срещата с медиите Адв.Гавазов коментира и сигнал на партия ГЕРБ до прокуратурата в изборния ден срещу областният председател Рабие Кьосева, като квалифицира случая като пълна манипулация и набеждаване. Той обяви, че прокурорската проверката е приключила и не са открити данни за нарушения от страна на Кьосева за вмешателство в работата на секционните комисии. „Очакваме прокуратурата да започне производство за набедяване на областния председател на БСП – Смолян срещу лицата, подали сигнала в РИК-Смолян“, заяви Милко Гавазов и допълни, че ако прокуратурата не се самосезира, Кьосева ще потърси правата си по законов ред.

На въпрос на SmolyanNews.com във връзка с предстоящите местни избори и дали партията ще съумее да се мобилизира и как ще участва на предстоящия вот, адв. Гавазов коментира, че надеждите са левицата са цитирам да си свърши политическата работа и да успеят да мобилизират своите привърженици и тези които не участват в изборите да отидат и да гласуват през есента, защото само така може да се противопоставим на купеният и контролиран вот.

“Ще имаме канадидат за кмет на местните избори и пълна листа от общински съветници. Вече сме в процедура по издигане на кандидатурите за кметове по места и работим активно по подготовката за местните избори”, заяви областният лидер на партията Рабие Кьосева.

"Ще излезем по-обединени и по-силни на местните избори,каза в заключение адв. Гавазов.

Вирни се горе