Местан прави партия ДОСТ

Местан прави партия ДОСТ

В България има реална необходимост от ясен, реален евроатлантически политически субект, партия, която ще продължи позициите, които отстоявах особено през последните 3 години. Това не е разцепление на ДПС, ако има такова, то не е породено от нас, а е ценностно. То настъпи с прословутата реч на Доган, когато бях обвинен, че натовската декларация е политическа грешка. Неговата реч обаче е стратегическа грешка. Вече 40 дни обикалям страната и регистрирам критична маса избиратели, които не споделят тази реч и се чувстват непредставени от ДПС. Те не могат да останат без представителство. Изречението, в което се говори за това, че “ако някой от ЕС говори за приоритет на свободата, толерантността, значи не познава реалността, няма такова нещо”, е гафът. Това са трите принципа на съвременната либерална демокрация, посочи той. Това отрицание е абсолютно неприемливо. Има нужда от либерален субект, затова в наименованието на новата партия залягат тези три думи – отговорност, свобода и толерантност, а спойката им е в демократичността, затова абвревиатурата е ДОСТ (Демократи за отговорност, свобода и толерантност), обясни Местан, по НТВ.

Няма да оставя без отговор въпроса дали тази партия е турска, добави Местан. Проектът беше декориран с определенията протурска партия, още преди да е създаден. Това са журналистически клишета, а не реална оценка за характера на партията, а каква ще е тя, ще се види от манифеста, устава. Аз съм български политик, ние ще създадем либерална, автентична българска партия, врече се Местан.

Местан като турски шпионин и предател на националните интереси било мит, добави той. Няма да отстъпя пред страховитите внушения, съобщи той.

Вирни се горе