Марин Захариев, ГЕРБ–Смолян: БСП достигна върха на наглостта по темата с интернет „троловете”

Марин Захариев, ГЕРБ–Смолян:  БСП достигна върха на наглостта по темата с интернет „троловете”

„След скандала с интернет „троловете”, финансирани от БСП, партийната им организацията в Смолян има наглостта да обвинява ГЕРБ за фалшиви профили със злобни, арогантни и явно неистински профили в социалната мрежа.“ Това заяви Марин Захариев, организационен секретар на ГЕРБ в Смолян по повод обвиненията на левицата, че областният град е „царството на троловете“ в интернет, ръководени от местната структура на ГЕРБ. Захариев апелира общинският съветник от БСП Радой Краев да проследи историята на постовете от интернет фантомите, които в голяма част кореспондират с неговата манипулативна и ретроградна реторика. „Ние от ПП ГЕРБ- Смолян, настояваме Краев да предостави доказателства за твърденията си, че „90% от писачите, защитаващи ГЕРБ и плюещи по опонентите от БСП, са фалшиви профили, т.нар. тролове в интернет”, подчерта организационният секретар на ГЕРБ.

„В противен случай ще считаме, че за пореден път общински съветник от БСП лъже, клевети и заблуждава смолянчани. В момент, в който дори в Европа се занимават с темата как г-жа Илияна Йотова е плащала с пари на Европейския парламент на станалата печално известна “Лийдуей Медия Солюшънс” да омаскарява определени личности и политически субекти с коментари в интернет пространството, е най-малкото недостойно да прехвърляш собствените си партизански методи на някой друг. Не виждаме коментар от левицата относно отчетите, които са предоставяни от фирмата за брой коментари, туитове и публикации?! Именно тази тенденция се наблюдава повече от 2 години и в пространството в Смолян и ние сме го заявили открито още през 2011 г. Открито наши симпатизанти са искали забраняването на достъпа на такива субекти до групите „Аз съм За Смолян” и „Да спасим нашия град Смолян”. Тогава Краев кротко мълчеше и стимулираше платените червени тролове. Неизвестни профили омаскаряват всичко, което се случва в община Смолян от 2012 година и хвалят социалистическата партия. Всеки коментар или подкрепа за Краев идва от подобни „фантоми”, както и злостните стихотворения, които се появиха по адрес на няколко личности, свързани с политическа партия ГЕРБ, които млад червен активист разпространяваше в социалната мрежа. Нека напомним и че в цитираното загубено дело същия младеж твърдеше, че не е автор на грозните стихове, а само ги е публикувал или споделил. Кой ги написа тогава г-н Краев, и ако ГЕРБ стимулира това поведение, защо нямаше стих за Вас или съпартийците ви ? Троловете мълчат!“, попита Захариев. Той даде и още един пример за подмолния начин на действие на червената интернет машина и предложи Краев, който за 2 години и половина като общински съветник е известен единствено с некомпетентните си интернет изяви, да преброи колко поста или коментара са направени от въпросните тролове срещу неговите политически опоненти? „Или пък просто да си погледне справката, която “Лийдуей Медия Солюшънс” предоставя надлежно в червената партийна централа, заедно с фактурите. Ако пък Ви затрудняваме, ще Ви кажем, че троловете работят във ваша полза, но всичко това е видно от гражданите на Смолян и не може да ги заблудите с множеството си неверни и на моменти смешни твърдения“, каза още Захариев.

Той припомня на общинския съветник Краев колко пъти беше атакуван акаунта на г-н Бойко Борисов във Фейсбук!? „Да проследим цялата активност и медийно отразяване, където в последните месеци разбираме, че всичко започнато в периода 2009-2013 година е благодарение на сегашното правителство. Добре е обаче да знаем какво беше състоянието с еврофондовете до 2009 година и какво е в настоящия момент. Нека хората дадат оценка. Ние от политическа партия ГЕРБ никога не сме си поставяли задача да се сравняваме с БСП по мними внушения, откровени манипулации, фалшиви профили, псевдоекспертиза, изместване на общественото мнение или статии в стил „Крадеца вика дръжте крадеца”, просто защото столетницата ръководеше така държавата 45 години и за съжаление продължава до днес. Опита на БСП в тази сфера си казва думата… Оставяме на разума на хората да отсъдят според фактите и действията”, каза в заключение организационният секретар на ПП ГЕРБ в Смолян.

Вирни се горе