Малинов официално е изборът на ДСБ

Малинов официално е изборът на ДСБ

С пълно единодушие в цялата страна е избран Светослав Малинов за кандидат президент на ДСБ, официално обяви лидерът на партията Иван Костов.

По време на пресконференция в централата на партията Светослав Малинов заяви, че обещава открита и силна кампанията и съобщи, че още от понеделник започва разговори с партии от Синята коалиция – да бъде подкрепена неговата кандидатура и след това с всички дясно центристки партии. Следващите 20 дни Малинов ще обиколи 25 града.

Той каза, че стремежът му е да привлече доверието на повече хора.

Очаква се в понеделник и вторник СДС и ДСБ да обсъдят конкретните текстове за отворените първични избори. Светослав Малинов ще се яви на тях срещу кандидата на СДС Румен Христов, което ще определи кой ще е кандидатът за президент на сините.

Веселин Методиев каза за датата на отворените избори, че няма да е дата на партията, а това ще е дата на гражданите, които искат да участват. Той съобщи още, че е решен въпросът за кандидат вицепрезидента на Синята коалиция – партията, чийто кандидат в предварителните президентски избори се е класирал на второ място влиза в преговори за излъчване на кандидат за вицепрезидент.

Иван Костов съобщи, че при избора на Малинов е имало и други номинации, но самите те са заявили подкрепа за Малинов, така че на практика не е имало друга кандидатура дала съгласие да бъде кандидат президент.

По думите на Екатерина Михайлова Малинов е бил подкрепен с радост и влиза в битката за президентския пост с летящ старт. Той ще събере повече доверие, отколко кандидата на БСП, убедена е тя.

От ДСБ разкритикуваха другите партии, че не излъчват кандидати за президентския пост.

По думите на Иван Костов късното обявяване на кандидатури е страх от избирателите.

Костов припомни и думите на Борисов: „Ние обявихме рано Цветан Цветанов, заляха го с кофи помия."

Лидерът на ДСБ коментира, че това не са кофи помия и че е ставало въпрос за факти за имотите на Цветанов и тъста и тъщата му.

Костов защити и обявената вчера позиция на ДСБ за появата на нова тройна коалиция – ГЕРБ, Атака и ДПС.

Вирни се горе