Лидерът на новата партия "Помак" забърка скандал в ефир

Лидерът на новата партия "Помак" забърка скандал в ефир

Нуждата от партия „Помак” е на България и българското общество. По този начин ще спрем всякакво разделение в българското общество 7 пъти са правени възродителни процеси на помаците след освобождението. Това заяви лидерът на новосформираната партия Ефрем Моллов в сутрешния блок на TV7. Той обаче успя да предизвика останалите участници в разговора – Ахмед Башев от ДПС, Боян Расате от „Национално единство” и археолога проф. Николай Овчаров, да се нахвърлят върху него и да заформят скандал в ефир. Най-остро Моллов беше репликиран от Овчаров. „Досега не се намери политически модел, който да работи за държавата и за благото на народа. Ние го предлагаме, събираме се всички без разделяме”, заяви идеите на партията Моллов.

Според Ахмед Башев, обаче, абсолютно няма никаква необходимост от такава партия. „Не знам кой е упълномощил г-н Моллов да представлява помаците”, заяви той. „Няма нужда от такива партии с такива провокативни имена, които само могат да разделят българската нация”, допълни депутатът. Според него, само помаци ще членуват в партията, а други няма да бъдат допускани. „Кой ти каза?”, сряза го Моллов. „Ани Цолова каза, че ще дойде в партията”, похвали се той.

„Мисля, че регистрирате партия „Помак” с цел да разлаете кучетата”, заяви Башев.

Изведнъж Моллов смени темата „Вие какъв сте, бил ли сте агент на ДС”, обърна се той към Ахмед Башев. Депутатът го репликира, че това, което той е създал, Моллов никога няма да може да го догони. „С кметската заплата, с хотелите, с джиповете ли”, не му остана длъжен Моллов.

Боян Расате също скочи срещу лидера на „Помак”: „Вие агент ли сте на турските служби?”. Овчаров го подкрепи: „ДС я няма отдавна, от 24 години не съществува. Всички нормални българи скачат срещу това, което правите. Този човек (Моллов) моментално да бъде разследван за противоконституционни действия. Независимо, че ще го направим герой".

„Аз съм се шашнал и съм потресен от това, което виждам в това студио”, заяви Расате и посочи, че „една етническа партия – ДПС, се кара с друга”. „Г-н Расате не е от бившата ДС. Директно си стискаме ръцете с него и ще видите как се прави държава”, закани се Моллов.

„Ако г-н Моллов продължава и в студио и в своите бъдещи действия да поддържа това, което казва, че не е съпричастен към структурите на ДС, ако той продължава да твърди, че се чувства българин, ако той е против тази сбъркана политическа система, няма никакъв проблем да се работи с тези хора. Но ако само на една крачка се отклони /…/, ние категорично се разграничаваме”, каза на свой ред Расате.

„Ако това е целта на тази партия – да издърпа черджето изпод ДПС, ние пък може и да работим с тях”, допълни той.

Накрая Моллов обяви, че учредителната конференция на партията ще бъде в Пловдив – „новата столица на България”. /БЛИЦ

Вирни се горе