Красимир Янков във Видин: За четири години БСП бе доведена до идейна безпътица и разпад

Красимир Янков във Видин: За четири години БСП бе доведена до идейна безпътица и разпад

„БСП е блокирана и в криза, заради настоящото ръководство. Партията ни няма решение за позиция на Националния съвет, нито за протестите в страната, които продължават над 50 дни, нито за авантюрата на ГЕРБ за нова Конституция и свикване на Велико народно събрание. Изразени са лични позиции. Четвърти месец висшият ръководен орган на БСП – Националният съвет не се свиква.“ Това заяви пред ръководството на видинските социалисти кандидатът за председател на БСП Красимир Янков. „За четири години стигнахме до идейна безпътица, организационен разпад и тежки разделителни линии. Членската ни маса е намаляла с над 30% за това време“, каза още той. Янков добави, че ръководството не се е притеснило от този факт, и че ако това се превърне в тенденция би довело до стопяването на БСП. Той припомни още, че левицата не е провела нито един протестен митинг срещу управлението на Борисов за последните четири години.

„Аз се противопоставям на това партията да се ръководи еднолично“, категоричен беше Красимир Янков. Той припомни, че в момента в БСП решенията не се взимат от ръководните органи на столетницата. „Те дори са неглижирани от настоящото ръководство на “Позитано 20“, обясни депутатът. „Имаме два основни проблема, заради които няма доверие в БСП, а то намалява постоянно, според проучванията на социолозите. Първият е, че нямаме ясен идеен образ. Не привличаме съидейници, съмишленици и членове. За четири години не е проведена нито една дискусия на идейна основа. Трябва идейно да бъдем изведени в 21 век. Вторият проблем е, че нямаме план, какво бихме правили, ако управляваме. Какво политика предлагаме на хората в социалната сфера, здравеопазването, образованието, транспорта, икономиката и т.н.“, обясни кандидатът за председател на левицата. Той категорично се противопостави на лустрацията наложена в БСП от настоящото ръководство. По думите му, най-можещите, трябва да са най-отпред. По отношение на предстоящия избор за ново ръководство на БСП, кандидатът за председател информира, че правилата по провеждането на вота не са гласувани с кворум, каквото е изискването на Устава на партията.

Видинските социалисти изразиха остро възмущение от поведението на Корнелия Нинова, която ден преди това е била в крайдунавския град и е отказала среща с ръководството на столетницата там. „Това е абсолютно недопустимо и арогантно поведение. Никой председател на партията не се е държал по този начин и не ни е пренебрегвал“, посочиха те пред Янков. Преди срещата си с представителите на левицата във Видин, кандидатът за председател на БСП Красимир Янков се срещна със социалистите в Димово, Брегово и Иново.

Вирни се горе