Красимир Янков в Бургас: Носителите на промяната в България ще са тези, които заговорят за истинските проблеми на хората

   Красимир Янков в Бургас: Носителите на промяната в България ще са тези, които заговорят за истинските проблеми на хората

„България очаква промяна и носители на тази промяна ще бъдат тези, които заговорят за истинските проблеми на хората, а не за някакви натрапени внушения за неотложност за съдебна реформа, нова Конституция и т.н. Основният проблем на обществото ни е социален. БСП трябва да извади тази тема гръмогласно и да формулира точните методи и стъпки, с които да стартира подем на България.“ Това каза на среща с бургаските социалисти кандидатът за председател на БСП Красимир Янков. Той добави, че развоят на събитията в страната изисква повече отговорност към обществото. Депутатът беше категоричен, че за да изпълни мисията си БСП трябва да предприеме няколко основни стъпки. По думите му вътрешната консолидация, е първостепенна задача не само за следващото ръководство, но и пред всеки социалист. „Ние сме заедно, за да решим проблемите на България, а не за да воюваме помежду си. Всеки партиен член е другар в борбата за хуманното общество, за което се бори нашата социалистическа партия. Само заедно в диалог и в дебат ние ще постигнем успех в многообразието на задачите, които стоят пред нас“, категоричен беше той. По думите му, за да не бъдат болниците търговски дружества, за да има пенсии, които да извадят възрастните хора от социална нищета, за да имат хората на наемния труд нормални европейски доходи, както и безплатно образование, е нужно социалистите да са заедно в една силна партия. „Само така може дадем отпор на десните и популистите въвели властвалия последните десетилетия либерален модел. Поставям това, като първостепенна своя задача“, обеща Янков.

Според кандидатът за председател на БСП, трябва да бъдат създадени условия за принципно номиниране и израстване на кадрите в левицата. „Това трябва да се осъществи предимно от партийния ни потенциал на регионалните структури. Само така ще се съхраним и развием като партия“, добави той. Към бургаските социалисти, Янков заяви, че на БСП й трябва силна програма, в която хората да видят отразени проблемите си и пътя за тяхното решаване. „В нашата програма трябва отчетливо да се очертае социалната реформа, която да промени обществото и да дава перспектива и социална стабилност на всеки българин. С тази програма трябва да обхванем всички секторни политики и да е план за подем на България!“, каза Красимир Янков и добави, че БСП има експертния капацитет да осигури и управленския екип, който да изпълни такава програма.

Той припомни, че заради връщането на ясния идеен образ на БСП, още в началото на изборната кампания, заедно със съмишленици инициира създаването на „Платформа за демократичен социализъм". Бургаските социалисти споделиха с Янков разочарованието си от липсата на реални политики и идеи от страна на БСП, особено в тежкия за страната момент. Те изразиха и недоумение, че социалистическата партия не е гласувала на Национален съвет позиция и за протестите, които над 40 дни се провеждат страната, както и, че Корнелия Нинова бяга от дискусии с останалите кандидати за председател.

Вирни се горе