Корнелия Нинова е преизбрана за председател на БСП

  Корнелия Нинова е преизбрана за председател на БСП

Корнелия Нинова е получила 81,5 процента гласове от прекия избор за председател на БСП. За нея са гласували 43 228 социалисти. Това съобщи председателят на Централната комисия по провеждане на избора Емил Войнов, които представи на пресконференция предварителните резултати от гласуването. Избирателите по списък, след заличаване на починалите и отпадналите към изборния ден, са 80 236. Гласувалите са 53 807 или 67,1 процента, съобщи той.

Кандидатите бяха четирима: досегашният лидер Корнелия Нинова, заместникът ѝ в партията Кирил Добрев и депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков.

Кирил Добрев е получил 7 914 гласа или 14,9 процента, Красимир Янков има 1 118 гласа /2,1 процента/, а Валери Жаблянов – 759 /1,4 процента/.

От снощи започнахме въвеждане на данните от гласуването, цяла нощ бяха въвеждани електронните таблици, каза Войнов. Предстои да се въведат данните от всички хартиени протоколи на общинските и районните комисии за провеждане на избора и данните от всички секционни протоколи. Очаква се окончателните резултати да бъдат обявени след 24 часа, т.е. утре преди обяд.

Според правилата, приети от Националния съвет, изборът се смята за редовен, ако в него са участвали повече от половината от членовете на БСП, имащи право на глас.

Вирни се горе