Конгрес на БСП избира новия лидер на партията

Конгрес на БСП избира новия лидер на партията

Сергей Станишев ще подаде оставка като председател на БСП, която ще избере нов председател на заседание на 48-ия Конгрес на партията в зала 1 на НДК. Окончателният брой на номинираните от партийните структури за поста е 29. Това каза за БТА Милко Багдасаров, председател на комисията по предложенията.

Шестима вече са си направили отвод – Борислав Гуцанов, Георги Пирински, Николай Малинов, Александър Симов, Георги Петърнейчев и Милко Багдасаров. Сред номинираните са още настоящият лидер Сергей Станишев и актьорът Стефан Данаилов. Очаква се реалните кандидати, които ще се включат в надпреварата за лидерския пост, да са 7-8. Според неофициална информация трима са фаворитите за лидер.

Всеки ще разполага със 7 минути да развие вижданията си за бъдещето на партията. Гласуването ще бъде тайно в тъмни стаички.

Досега готовност да се включат в състезанието за председателския пост са заявили Драгомир Стойнев, Михаил Миков, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Янаки Стоилов, Георги Кадиев, Красимир Янков и Георги Гергов.

Очаква се новият лидер да бъде избран след балотаж.

Вирни се горе